Studenterfest anno 2020

Årets studenter skal fejres - inspiration til festen

Studenterfest

Sommer rimer for mange på student, studenterfest og fejring til den lyse morgen. 

Er huen rød, blå, lilla eller sort? Uanset hvad har den krævet hårdt arbejde at erhverve sig og skal fejres med manér.

Studenterhuen markerer på mange måder en længe ventet overgang i livet. Tiden med de mest oplagte skole- og uddannelsesvalg er forbi, og nu venter evt. et tiltrængt sabatår inden hjernen igen skal på arbejde på en videregående uddannelse. Måske er du helt færdig med at sidde på skolebænken og er klar til at træde ud i erhvervslivet. 

Studenterfest med venner og familie

Først skal det fejres, at en milepæl er nået og du har bestået din ungdomsuddannelse. Det skal det med et studentergilde uden sluttidspunkt.

Studenterfesten 2020 er ganske naturligt en sommerfest og holdes for manges vedkommende i haven. Her er det oplagt at stille telt op i haven, småt eller eller stort, så festen kan fortsætte selv når duggen falder eller i tilfælde af sommerregn. 

Jysk Festudlejning har med garanti det helt rigtige telt samt borde, stole mv. til jer. Når teltet alligevel er stillet op, kan det jo passende benyttes til at trække de unge mennesker ud i, når de kommer forbi på den obligatoriske studenterkørsel i hestevogn eller lastbil.

At holde studenterfesten i telt har også den fordel, at man kan opholde sig i skyggen, hvis solen er skarp, og man kan holde varmen ud på de små timer.

Jysk Festudlejning leverer foruden teltet også borde, stole, service og meget mere. Vi tager også gerne opvasken.

Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe jer med at skabe den perfekte studenterfest.

Hvad skal man servere?

Studenterfesten er typisk en let fest. Den er både afslappet og løssluppen, fordi det for festens hovedperson - studenten - er en lettelse endelig at være nået igennem alt sliddet, tvivlen og kærestesorgerne, ungdomsuddannelsen gerne byder på.

Pindemadder, tapas, buffet og helstegt pattegris er typiske valg til en studentermenu. Hvis man ikke bestiller mad udefra, kan man også selv være kreativ med forskellige retter med årstidens råvarer. 

Til at skylle maden ned med kan man passende servere et køligt glas champagne, hvidvin eller en lækker drink. Blandt populære sommerdrinks er for eksempel mojitos eller gin & tonic.

Hvad angår dessert byder sæsonen jo til is og bær, men vil man gerne fuldende studentertemaet, er det også populært at bestille eller selv lave en rigtig studenterkage, evt. i form af studenterhue. 

Blå, rød eller ... beige studenterhue?

Studenterhuerne er efterhånden dukket op i utallige afskygninger. Den bordeauxrøde studenterhue tilhører det almene gymnasium (STX), den blå handelsgymnasiet (HHX) og den mørkeblå teknisk gymnasium (HTX). Men efterhånden er erhvervsuddannelserne også hoppet med på bølgen, så huerne nu også findes i lilla, grøn, med flag på og så videre.

Her kan man vælge at lade farverne gå igen, når man dekorerer festteltet og pynter bordene. Vi har hos Jysk festudlejning naturligvis både duge og servietter i alle farver. 

© JYSK FESTUDLEJNING | CVR: 27667902 | Cookie- og privatlivspolitik