Konfirmation 2020

Alt du skal vide for at planlægge festen

Alt du skal vide om konfirmation 2020

Konfirmationssæsonen står for døren, og der er mange ting at planlægge og huske. Vi har her samlet nogle af vores bedste råd til en god dag for årets konfirmand.

Konfirmationsfesten er – bortset fra barnedåben – den første af livets store fester. Det er en stor dag for både konfirmanden selv, og ikke mindst for forældre, som pludselig har et voksent barn.

Derfor skal det også være en dag, alle inklusive konfirmanden mindes med glæde i mange år.

Når I planlægger konfirmationsfesten, er der rigtig mange ting at overveje – først og fremmest hvor festen skal holdes og hvem der skal med.

Telt i haven

En populær løsning er at stille festtelt op i haven. Udover det naturlige lys, du får i rummet med denne løsning, er der også en række andre gode grunde til, at teltfesten vinder mere og mere frem:

 • Du kan helt selv bestemme, hvordan lokalet skal udsmykkes
 • I slipper for at fragte en masse ting mellem festen og hjemmet – blandt andet store gaver og blomsterbuketter til konfirmanden
 • Gæsterne har direkte adgang til haven uden at forlade festen
 • Sammenlignet med at holde festen i stuen, er teltfesten igen en god løsning, idet I her undgår at rydde møbler mv. væk for at få plads til gæsterne

Lejer du et telt hos Jysk Festudlejning, tilbyder vi at klare alt opsætning af telt, borde og stole samt opdækning, hvis I ønsker dette. Og når festen er slut, kan vi også klare opvasken.

Så skal I bare selv sørge for at fylde teltet med alle de vigtigste mennesker i konfirmandens liv.

Hvordan ser det perfekte konfirmationsbord ud?

Det findes der naturligvis ikke et endegyldigt svar på. Et godt konfirmationsbord handler om, hvilken slags fest man holder, og hvilken stemning man ønsker at skabe.

konfirmandkant.dk kan du dykke helt ned i borddækningen, herunder valg af dug, bordløber, bordkort mv.

Duge og bordløbere kan du finde lige her. Det kan være en god idé at komme forbi vores lille showroom, hvor vi har både duge, servietter og service udstillet, så I kan vælge lige de farver og det stel, I er mest til.

Se hele vores udvalg af telte, borde, stole, duge, servietter og meget mere her.

Konfirmationsmenuen

Ceremonien i kirken er veloverstået, og gæsterne er samlet i festteltet i haven med en kold velkomstdrink. Når du holder konfirmation i telt i haven, har du både mulighed for selv at stå for maden, eller du kan bestille det udefra. Mulighederne er mange afhængigt af antal gæster, budget for kuvertpris mv.

Populære løsninger er enten den helstegte pattegris fra en slagter eller en buffet langs den ene side i teltet.

Vi har hos Jysk Festudlejning været med til at arrangere konfirmationer, bryllupper og en lang række andre fester i telt i mere end 35 år og deler meget gerne ud af vores ydmyge erfaring – også med valg af mad i forhold til antallet af gæster, sammensætningen af børn og voksne og flere relevante faktorer.

Giv os et kald på 86 95 16 65og fortæl om jeres ønsker til den store dag.

Gave til konfirmanden

Ja, lad os bare være ærlige. Konfirmation handler også om gaver. Ifølge pengebog.dk giver forældre gaver for 6000 kroner i gennemsnit. Men man behøver jo ikke absolut købe en pony, en gamer-pc eller en racercykel. Mindre kan også sagtens gøre det. Det behøver slet koste en bondegård at holde en konfirmation, man husker.

Mangler man inspiration, har dingaveguide.dk en masse bud på gode gaveideer og gaveønsker til konfirmanden, og det er uanset størrelsen på ens pengepung.

Underholdning og taler

Konfirmationen er som andre fester præget af en indslag under middagen. Alt fra halvpinlige selskabslege og festsange til følelsesladede taler. Særligt for konfirmation er, at nogle konfirmander vælger at holde en takketale til sine forældre og sine gæster.

Fra familie og venner kunne typiske indslag være taler, konfirmationssange eller quizzer. Få mere inspiration til taler og anden underholdning her.

Tøj til drenge og piger

Konfirmation er på trods af den kirkelige ceremoni ikke den mest højtidelige fest. Som gæst er det meste påklædning godtaget. For konfirmanderne selv vil man dog stadig traditionelt se drenge i jakkesæt og piger i hvide kjoler som symbol på deres indtræden i de voksnes rækker.

Hver sæson har dog også sine små trends. På Konfirmationsportalen.dk kan man læse mere om påklædning til den store konfirmationsfest og om moden i 2020.

Hvad er konfirmation?

Konfirmationen som vi kender den i dag, blev indført helt tilbage i 1736 af kong Christian 6. Selve ritualet i kirken markerer overgangen fra barn til voksen. Når man bliver konfirmeret, betyder det egentlig bare, at man bekræfter sin dåb – det vil sige sin tro og sit tilhørsforhold til kirken.

Man skal altså være døbt for at blive konfirmeret. Dette kan dog også klares sammen med konfirmationen, således at det unge menneske først bliver døbt og derefter konfirmeret sammen med sine kammerater.

De fleste konfirmander går til konfirmationsforberedelse hos en præst.

På Folkekirken.dk kan du læse mere om, hvad konfirmation er, og hvordan ritualet konkret foregår.

Hvis ikke konfirmation - hvad så?

70% af alle unge blev konfirmeret i 2018. Men hvad med de sidste 30%? 

Med tiden er der opstået andre måder at markere overgangen fra barn til voksen på. Så hvis man ikke synes, konfirmation er det rigtige, kan man overveje andre festligheder: nonfirmation eller måske humanistisk konfirmation?

Nonfirmation er det typiske alternativ til konfirmationen. Det betyder faktisk bare, at man vælger det religiøse fra og i stedet fejrer på sin egen måde. Mange vælger altså stadig at holde en fest. Nonfirmation er det samme som det, man før i tiden kaldte borgerlig konfirmation, hvor der også kan for eksempel en slags ritual på rådhuset.

Humanistisk konfirmation er en nyere idé, som foreningen Humanistisk Samfund. Her er religionen ligeledes lagt væk, og i stedet lærer barnet gennem et kursus om etik og livssyn, og forløbet bliver afsluttet med en ceremoni - en humanistisk konfirmation - med forskellige taler og indslag, blandt andet fra konfirmanden selv.

På Kirkeministeriets hjemmeside kan du se, hvor mange af en årgang der bliver konfirmeret i forskellige dele af landet. Det er ret spændende, for der er kæmpe forskel mellem forskellige dele af Jylland og København.

Konfirmation eller nonfirmation?

For nogen er det en selvfølge at lade sig konfirmere, mens andre hurtigt overvejer alternativerne som eksempelvis at invitere til nonfirmation uden den kirkelige ceremoni.

Uanset hvilken slags fest det unge menneske beslutter sig for at holde, er Jysk Festudlejning klar til at hjælpe jer med at gøre netop jeres non- eller konfirmationsfest speciel og mindeværdig.

Det kan være svært at bevare overblikket, når der er gæster, taler, bordplaner, menu og meget mere, der skal være styr på. Herunder har vi forsøgt at svare på alle de spørgsmål, der melder sig, når sæsonen for konfirmationer sætter ind.

Planlæg din havefest

Skal vi hjælpe med at stable den bedste fest på benene for årets konfirmand?

Ring til os på 86 95 16 65og aftal en dag, hvor I kommer forbi vores showroom i Låsby og sammensætter den rigtige pakke til jer med telt, borde, stole, duge, servietter mv.

Vi glæder os til at være med til at planlægge livets første store festdag for årets konfirmander.

Ved I allerede hvad I skal bruge? Så kan I bestille lige her, hvor I finder både

 • Telte i alle størrelser – med eller uden fast gulv
 • Borde og stole
 • Duge og servietter
 • Lysestager og vaser
 • Service (tallerkener, bestik og glas til alle formål)
 • Vandkander og vinkarafler
 • Skåle, fade og brødkurve
 • Gryder, pander og serveringsbestik
 • Kaffemaskine og termokander

Et festtelt er en rigtig god løsning, når du skal holde fest, uanset som I bliver 30 eller 500 personer

 

 

© JYSK FESTUDLEJNING | CVR: 27667902 | Cookie- og privatlivspolitik